Dette skal du være opmærksom på når du låner penge online

  Skrevet af: admin     24-03-2019     Skrevet i: Guides

overvejelser lån

Det kan være lidt af en jungle at låne penge især når man gør det første gang. Traditionelt set ville de fleste låne penge i banken, men du kan låne penge online hvilket kan være nemmere. I denne artikel kan du læse meget mere om hvad du skal være opmærksom på, når du låner penge online og hvorfor det kan være en god ide.

Hvilken slags lån er der

Der er overordnet tre forskellige slags lån, serielån, annuitetslån og stående lån.

Serielånet dækker over et lån lige store afdrag gennem hele dets løbetid. Det vil sige at du skal betale mindre og mindre ydelse i takt med at renteudgifterne falder, når du løbende betaler dit lån af.

Med et annuitetslån er dine afdrag mindre i starten, mens dine renteudgifter er højere. Det vil sige at du skal betale det samme beløb ved hver termin. Med det stående lån betaler du renteudgifter og hele det lånte beløb på en gang og det betales på en aftalt dato med låneudbyderen.

Derudover kan du også låne i form af kredit, som du sikkert til med kreditkort hvor du selv kan styre hvor meget du bruger og hvordan det betales tilbage.

Det kan være nemmere at låne penge online

Traditionelt set skal du til et møde med din bankrådgiver i banken, når du låner penge i banken. Her skal du forklare den ansatte hvad du/i ønsker at bruge lånet til og herefter vil banken foretage et kredittjek af dig for at analysere din økonomiske situation. Denne proces slipper du for online, dog vil den online udbyder naturligvis stadigvæk tjekke din økonomi. Forskellen ligger blot i at der her er tale om en automatiseret proces, som går meget hurtigere.

Du har al information på et sted

Når du sidder i banken skal du stille alle dine spørgsmål til bankrådgiveren og dette kan tage et stykke tid før alt kommer på plads. Det kan gå hurtigere at få svar på spørgsmål online, hvor du typisk har svar på ofte stillede spørgsmål på en og samme side. Der findes gode sider med forklaring på begreber, oversigt over udbydere og meget mere.

Online finder du også en låneberegner hvor du selv kan indtaste tal ind og få en ide af renter og hvad lånet reelt kommer til at koste. I den forbindelse slipper du for at skulle vente på at bankrådgiveren regner det ud for dig.

Pas på fælderne

Når du har skrevet under på dit lån, betalt det og fået det ud af verden kan det være en god ide at glemme om det igen for ikke at blive fristet til at tage et nyt lån. Udbyderne vil naturligvis gerne have at du tager et lån igen og når du først er inde i varmen, vil de forsøge at overtale dig til at tage flere lån ved at sende dig nyhedsbreve.

Du kan først og fremmest afmelde dig nyhedsbrevene og undgå at blive fristet. Du kan også slette dine cookies på din computer, så reklamerne for låneudbyderne ikke dukker op på din skærm, når du fx sidder på Facebook. Hvis det ikke er nok kan du tilmelde dig Robinson-listen, så du ikke må modtage reklamer via e-mails, post eller telefonen.

Vælg det rigtige lån

Når du vælger f.eks. et online forbrugslån, så er det vigtigt, at du primært kigger på, hvor du får det billigste lån, altså hvor renterne og andre udgifter er de mindste. Pengene er de samme, om du får dem fra den ene eller den anden udbyder, og derfor at det vigtigt, at du kigger grundigt på kreditomkostningerne hos de forskellige udbydere. Det har vi gjort for dig, og du kan her sammenligne og finde de bedste forbrugslån, med vores visuelle sammenligningsservice.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.