Her kan teenagere optage forbrugslån i Danmark

I Danmark kan teenagere helt ned til 18 år får lov at optage lån – i nogle tilfælde dyre og uoverskuelig kviklån.

Herunder har vi kigget nærmere på en lang række udbydere i markedet og set på, hvor mange der egentlig låner til under helt ned til 18 år.

Her kan en teenager låne

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

Udbyder Min. alder
Forbrugslån hos Anna Finans 18 år
Forbrugslån hos Nova Finans 18 år
Forbrugslån hos Lendo 18 år
Forbrugslån hos Vivus.dk 18 år
Forbrugslån hos Resurs Bank 18 år
Forbrugslån hos Selene Finans 18 år
Forbrugslån hos Cashper.dk 18 år
Forbrugslån hos Lånlet 18 år
Forbrugslån hos Nordisk Lån 18 år
Forbrugslån hos Unilån 18 år
Forbrugslån hos HG Finans 18 år
Forbrugslån hos Basisbank 18 år
SE MINIMUM ALDER FRA FLERE UDBYDERE
Data senest opdateret: 21.06.2023

Forbrugerfinans tager forbehold for fejl i listen ovenfor, da minimums-alderen er fundet ved manuelt at besøge hver enkelt udbyders hjemmeside.

Som det fremgår af listen kan man hos næsten halvdelen af de undersøgte lånudbydere låne penge, hvis man blot er fyldt 18 år.

Hvad siger loven?

Ifølge dansk lovgivning må der ikke udstedes lån til personer under 18 år, og derfor lever alle udbydere i tabellen ovenfor selvfølgelig op til lovgivningen i Danmark. Hos enkelte udbydere skal du dog være mere end de 18 år, hvilket kan skyldes flere ting. I de fleste tilfælde skyldes det, at låneudbyderne vil “skille de dårligste ansøger fra”, og de har således vurderet at langt de fleste personer på 18 ikke vil være i stand til at opnå en positiv kreditvurdering hos dem. Derfor har det sat minimumsalderen højere end hvad der egentlig er påkrævet.

Er minimumsalderen for lav?

Nogle ville nok argumentere for, at man som 18 årig typisk ikke kan have den fulde forståelse for, hvordan et kviklån eller forbrugslån fungerer, og hvilken betydning det kan have for ens økonomi fremadrettet.

Der er de seneste år kommet et langt strammere lovgivning omkring kviklån, som både omfatter maks. ÅOP og restriktioner i forhold til markedsføring, men denne nye lovgivning har ikke ændret på minimumsalderen, og derfor er det fortsat muligt at låne, selvom man kun lige er fyldt 18 år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *